Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 57175 

Re: Goniometrische identiteit oplossen

Hallo MBL,
Het kan ook zo , denk ik
(1/tga+1/tgb)/tga+tgb
=((tga+tgb)/(tgatgb))/(tga+tgb)
= 1/tga*1/tgb
=cotga*cotgb gelijk aan 2delid.
Maar uw oplossing is de meest directe !
Ik wil maar een tweede mogelijkheid aanreiken .
Groeten
Rik

Rik Le
Iets anders - zondag 16 november 2008

Antwoord

Volkomen waar. Er leiden meerdere wegen naar Rome. Bezwaar van mijn aanpak is dat het meer controlerend dan creatief is, maar soms werkt het erg snel.
Dank voor de aanvulling.

MBL

MBL
zondag 16 november 2008

©2001-2024 WisFaq