Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 57168 

Re: Re: Hoe ziet de uitslag van een kegel eruit?

ah dus die boog is 10$\pi$ (en wordt gevormd door een cirkel te tekenen met straal 13) want de 2 zijdes zijn elk 13 cm ( heb ik gedaan met de regel van pythagoras: 52+122= x2 $\to$ x=13). Maar nu zou ik alleen nog moeten weten hoe je aan die 138° komt, iets met sin of cos misschien? ik weet niet, ik kom er echt niet uit.

thx

Shari
3de graad ASO - zaterdag 15 november 2008

Antwoord

Dan schiet ik 'm zelf wel in...

De hoek kan je uitdrukken als booglengte! Radialen wil immers zeggen dat je de grootte van een hoek uitdrukt in de booglengte van een eenheidscirkel. In dit geval is de hoek gelijk aan:

q57170img1.gif

Zeg maar het 'zoveelste deel' van de hele cirkel. De hele cirkel is 2$\pi$, dus...

Grappig wel al die $\pi$'s...

WvR
zaterdag 15 november 2008

©2001-2024 WisFaq