Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Recursie of niet?

hoi, wij hebben een opdracht gekregen om deze vraag te beantwoorden. Wij snappen het niet!

Net als bij gewone wiskundige functies kunnen functies op de computer variabelen accepteren en een resultaat teruggeven. Dit gebeurt met instructies en functieaanroepen die één voor één worden uitgevoerd. Als je de uitkomst van een functie f(3) uitrekent dan zeg je ook wel dat je f(n) hebt 'aangeroepen' met de variable n op 3 . Als voorbeeld geven we de functie f(n) waarmee faculteit uitgerekend kan worden. Hierbij is n dus de waarde die je in de functie stopt (niet negatief).

A -- f(n)
B1 -- Als n = 0 dan uitkomst = 1
B2 -- Als n ¡Ù 0 dan uitkomst = n ¡Á f(n-1)
C -- stop


ONZE VRAAG LUIDT ALS VOLGT:
Is f(n) een recursieve functie? Waarom wel/niet?

jessie
Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 14 november 2008

Antwoord

De functie roept zichzelf op (f(3)? Wel, dat is 3 keer f(2)...), net de definitie van een recursieve functie. Merk op dat dit niet wil zeggen dat je faculteiten niet zou kunnen berekenen ZONDER gebruik van een recursieve functie. Let ook op het belang van de instructie B1, anders blijft de functie zichzelf oproepen zonder ooit een resultaat terug te geven.

cl
vrijdag 14 november 2008

 Re: Recursie of niet? 

©2001-2024 WisFaq