Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Procenten

Ik ben totaal vergeten hoe je iets moet uitrekenen, het is vrij simpel, maar ik kom er gewoon niet op.

Stel:

Je hebt een totaal bedrag van 2500 (=100%)
hoeveel procent is 1500 dan van 2500?
en hoeveel procent is 1000 van 2500?

2500= 100%
1500= ??% van 2500
1000= ??% van 2500

Hoe bereken je dan nou ookalweer?
(Ik heb even simpele getallen gepakt voor de uitleg)

Kimber
Iets anders - vrijdag 14 november 2008

Antwoord

0/2500 = 0 = 0%
...
1000/2500 = 0,4 = 40%
1500/2500 = 0,6 = 60%
...
2500/2500 = 1 = 100%

cl
vrijdag 14 november 2008

©2001-2024 WisFaq