Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Natuurlijk logaritme


Y=(1-ln(x))2
----------- met ketting en quotientregel:
2x

Y'= 2(1-ln(x))-1/x. 2x - (1-ln(x))2 . 2
-------------------------------------
2x2

= -4 +4ln(x) - 2+2ln(x)
---------------------
2x2

Ik kom zo echter niet aan
(1-ln(x))(ln(x)-3)
------------------
2x2

studen
Student universiteit - donderdag 13 november 2008

Antwoord

 

Y=(1-ln(x))2
----------- met ketting en quotientregel:
2x

Y'= 2(1-ln(x)).-1/x. 2x - (1-ln(x))2 . 2
--------------------------------------
2x2

Tussen deze twee stappen vergeet je wel mooi even dat er -(1-ln(x)2·2 staat (je doet niets met het kwadraat daar)
 
= -4 +4ln(x) - 2+2ln(x)
---------------------
2x2

hk
donderdag 13 november 2008

©2001-2024 WisFaq