\require{AMSmath} Breuken 2(x+1) 1------ - --- (1)(x+1)2(x-1) 4Vervolgens a.d-b.c / b.d2(x+1)4 - (x+1)2(x-1).1 8x+8 -x2-2x-1 -x+1------------------------ = -------------------- (2) en (3)(4(x+1)2(x-1)) 4x2+2x+1+4x-4= 8+5x-x2 -------- 4x2+6x-3Nu zit ik vast: welke factoren mag je wegstrepen en vereenvoudigen te komen op9-x2-----4(x2-1) Studen Student universiteit - woensdag 12 november 2008 Antwoord De stap van (2) naar (3) is fout. Je moet eerst het product (x+1)2(x-1) uitwerken.Beter kun je, voordat je blindelings (a.d-b.c)/(b.d) doet (1) zo ver mogelijk vereenvoudigen: 2(x+1)------------=(x+1)^2(x-1) 2---------- =(x+1)(x-1) 2------x^2-1Misschien dat het nu wel lukt? hk woensdag 12 november 2008 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
2(x+1) 1------ - --- (1)(x+1)2(x-1) 4Vervolgens a.d-b.c / b.d2(x+1)4 - (x+1)2(x-1).1 8x+8 -x2-2x-1 -x+1------------------------ = -------------------- (2) en (3)(4(x+1)2(x-1)) 4x2+2x+1+4x-4= 8+5x-x2 -------- 4x2+6x-3Nu zit ik vast: welke factoren mag je wegstrepen en vereenvoudigen te komen op9-x2-----4(x2-1) Studen Student universiteit - woensdag 12 november 2008
2(x+1) 1------ - --- (1)(x+1)2(x-1) 4Vervolgens a.d-b.c / b.d2(x+1)4 - (x+1)2(x-1).1 8x+8 -x2-2x-1 -x+1------------------------ = -------------------- (2) en (3)(4(x+1)2(x-1)) 4x2+2x+1+4x-4= 8+5x-x2 -------- 4x2+6x-3
9-x2-----4(x2-1)
Studen Student universiteit - woensdag 12 november 2008
De stap van (2) naar (3) is fout. Je moet eerst het product (x+1)2(x-1) uitwerken.Beter kun je, voordat je blindelings (a.d-b.c)/(b.d) doet (1) zo ver mogelijk vereenvoudigen: 2(x+1)------------=(x+1)^2(x-1) 2---------- =(x+1)(x-1) 2------x^2-1Misschien dat het nu wel lukt? hk woensdag 12 november 2008
2(x+1)------------=(x+1)^2(x-1) 2---------- =(x+1)(x-1) 2------x^2-1
hk woensdag 12 november 2008
©2001-2024 WisFaq