\require{AMSmath} Direct product Beste wisfaq, ik zit met het volgende probleem.Zij G een abelse groep, |G|=mk en ggd(m,k)=1. Laat G(r)={g¸ G: gr=1} voor r=m,k. Bewijs dat G=G(m) x G(k).Ik heb reeds bewezen dat een isomorfie is tussen G(m) x G(k) en G(mk). Echter weet ik nu niet hoe ik vandaar naar het gewenste resultaat moet werken.Vriendelijke groet Herman Student universiteit - woensdag 12 november 2008 Antwoord Je bent klaar want G(mk)=G. kphart woensdag 12 november 2008 Re: Direct product ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Beste wisfaq, ik zit met het volgende probleem.Zij G een abelse groep, |G|=mk en ggd(m,k)=1. Laat G(r)={g¸ G: gr=1} voor r=m,k. Bewijs dat G=G(m) x G(k).Ik heb reeds bewezen dat een isomorfie is tussen G(m) x G(k) en G(mk). Echter weet ik nu niet hoe ik vandaar naar het gewenste resultaat moet werken.Vriendelijke groet Herman Student universiteit - woensdag 12 november 2008
Herman Student universiteit - woensdag 12 november 2008
Je bent klaar want G(mk)=G. kphart woensdag 12 november 2008
kphart woensdag 12 november 2008
©2001-2024 WisFaq