Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Differentieren sinus derde macht

Geachte helpers,

Als opdracht van onze docent hebben wij de som gekregen om de integraal van sin3x te vinden. Wij hebben echter nog geen methodes als substitutie gehad. Het enige wat wij kunnen is formules ombouwen mbv de formules uit binas. Kunt U dus aub helpen om met behulp van deze formules sin3x om te bouwen tot een formule dat wel primitiveerbaar is.

Bij voorbaat dank,

qas

qas
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 11 november 2008

Antwoord

Qas,
òsin3xdx=-òsin2dcosx=-ò(1-cos2)dcosx=òsinxdx+òcos2xdcosx=-cosx+1/3cos3x+C.

kn
dinsdag 11 november 2008

©2001-2024 WisFaq