Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 57067 

Re: Straal van een cirkel als functie van de koorde

OK, het meeste is me wel duidelijk alleen de stap cos (c / r ) = cos ( a pi ) gaat me iets te snel. Hoe kan ik nu a uitdrukken als functie van c? Stel bijvoorbeeld c = 250 mm, wat is dan de waarde van a?

Bedankt,

JeroenM.

Jeroen
Iets anders - dinsdag 11 november 2008

Antwoord

Jeroen,
De laatste stap is niet correct want a is een functie van c en r.Over bijft dus dat k=rÖ(2(1-cos c/r)),dus k=k(r).

kn
dinsdag 11 november 2008

©2001-2024 WisFaq