Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Ontbinden determinanten

(-cos a) (-1) 1
(cos2a) (2cosa) 1
(-sin2a) (cosa) (1+cosa)


kan iemand me soms helpen bij de ontbinden van deze determinant ?

alvast bedankt ,want woensdag heb ik examen !

Benjamin

benjam
3de graad ASO - maandag 2 december 2002

Antwoord

Trek de middelste rij eens van de onderste rij af.
Je krijgt dan in die onderste rij opvolgend (| werkt als scheider):
-(cos2a + sin2a) | -cosa | cosa
We werken verder met de uitdrukking in de eerste kolom:
-(cos2a + sin2a) = -(1-2sin2a + sin2a) = -(1-sin2a)= -cos2a
De laatste rij luidt dan:
-cos2a | -cosa | cosa
En vergelijk deze dan eens met de eerste rij.
Wat denk je? De waarde van de determinant = ... (vul zelf maar in).

dk
maandag 2 december 2002

©2001-2024 WisFaq