Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 57086 

Re: Re: Cirkel met complexe getallen

Ik weet niet wat de opmerking "blijkbaar heb je liever de pap in de mond" voor een misplaatste opmerking is.
Maar als je bij punt 3 kijkt zie je dat ik de uitwerking met een plusteken heb, dus punt 2 een typfout is.

Bruce
Student universiteit - zondag 9 november 2008

Antwoord

De term in y is plots verdwenen, je moet bekomen dat

x2 - 4x + y2 + 2y + 1 = 0

Ik snap ook niet goed wat je bedoelt met passend maken in de cirkelformule. Het cruciale daarbij zijn de constante termen en die corrigeer je niet. Als je iets van de vorm x2+2ax hebt staan dan kan je dat schrijven als (x+a)2-a2 en het zijn die constante "-a2" termen die ik niet in je "passend maken" terug kan vinden.

De opgave wordt zo

(x-2)2 - 4 + (y+1)2 - 1 + 1 = 0
(x-2)2 + (y+1)2 = 4

cl
zondag 9 november 2008

©2001-2025 WisFaq