Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Van een rechthoek een cirkel maken

Sorry, ik heb, denk ik, de vraag niet goed gesteld, nogmaals.
Welke cirkeldiameter heb ik nodig om wanneer ik deze cirkel vervorm (dus plat druk) een rechthoekig opp.te krijgen van b.v 2 mm bij 4 mm.

Jack T
Iets anders - maandag 2 december 2002

Antwoord

Ah... dat is andere koek! Eens kijken... je berekent eerst de oppervlakte van de rechthoek (2·4=8 mm2). Je weet dat de oppervlakte van de cirkel 8 mm2 moet worden.

Dus:
1/4pd2=8
pd2=32 (keer 4)
d210,19 (delen door p)
dÖ10,19 (wortel)
d3,19

Meer algemeen als formule:

q5707img1.gif

WvR
maandag 2 december 2002

©2001-2024 WisFaq