Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Bitstrings in Maple

Beste wisfaq, Ik probeer met maple random bitstrings met van lengte n te genereren waarbij er geen twee of meer opeenvolgende 1's voorkomen. Om dit te doen heb ik het volgende geschreven:

bitstring := x[i]; for i to 5 do bitstring := [op(bitstring), rand(2)()]; if x[i] = 1 then x[i+1] = 0 else x[i+1] = rand(2)() end if end do; bitstring

het prbleem is dat dit niet voor n is maar belangrijker, het produceert nog steeds bitstrings met opeenvolgende enen.

Vriendelijke groet

Herman
Student universiteit - donderdag 6 november 2008

Antwoord

Je algoritme ziet er niet logisch uit: in de loop wordt telkens een random 0 of 1 aan bitstring toegevoegd terwijl je naar x kijkt om te zien of er een 1 vooraf ging. Tijdens de loop hebben bitstring en x niets meer met elkaar te maken.

kphart
woensdag 12 november 2008

©2001-2024 WisFaq