\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 57027 Re: Vergelijking ja idd ..ik bedoel 16(x2-2x)4+49(x2-2x)2 = 016(x8-2x4)+49(x4-2x2)= 016x8-32x4+49x4-98x2=0Hoe kan ik dan nog verder gaan om x te bepalen ? Willem Overige TSO-BSO - dinsdag 4 november 2008 Antwoord Ik dacht dat ik al een hint gegeven had...Je kan (x2-2x)2 buiten haakjes halen!Dus:16(x2-2x)4+49(x2-2x)2 = 0wordt:((x2-2x)2)(16(x2-2x)2+49) = 0en dat geeft dan twee tweedegraadsvergelijking die je kan oplossen! WvR dinsdag 4 november 2008 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
ja idd ..ik bedoel 16(x2-2x)4+49(x2-2x)2 = 016(x8-2x4)+49(x4-2x2)= 016x8-32x4+49x4-98x2=0Hoe kan ik dan nog verder gaan om x te bepalen ? Willem Overige TSO-BSO - dinsdag 4 november 2008
Willem Overige TSO-BSO - dinsdag 4 november 2008
Ik dacht dat ik al een hint gegeven had...Je kan (x2-2x)2 buiten haakjes halen!Dus:16(x2-2x)4+49(x2-2x)2 = 0wordt:((x2-2x)2)(16(x2-2x)2+49) = 0en dat geeft dan twee tweedegraadsvergelijking die je kan oplossen! WvR dinsdag 4 november 2008
WvR dinsdag 4 november 2008
©2001-2024 WisFaq