\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 56986 Re: Exterior naar interior mappen Sorry ik ben nog een beetje onzeker. Ik heb dus het volgende gedaan. 1. Start met |z-2|=1/ 2. Laat u = z-2. Dit geeft |u|=1 (verplaatst middelpunt cirkel naar centrum) Dit geeft |u|=1. 3. Laat v=1/u (mapt exterior van eenheids cirkel naar interior). Dit geeft |v|=1. 4. Laat g=v^2 (mapt interior van eenheids cirkel 2 keer naar het interior). Dit geeft |g|=1. 5. Laat h=g*pi (mapt interior van eenheids cirkel naar de cirkel met straal pi). Dit geeft |h|=Pi. 6. Laat j=h+i, Dit verplaatste het cntrum van de cirkel naar i. Dus de mapping w=f(z) die het exterior van |z-2|=1 precies twee keer naar het interior van |z-i|=pi mapt is: [1/(pi*z - 2)^2]+i Herman Herman Student universiteit - dinsdag 4 november 2008 Antwoord Ik volg je stappen maar waarom is de eerste bewerking die je op z uitvoert (namelijk vermenigvuldigen met Pi) niet de eerste stap die je beschrijft? cl dinsdag 4 november 2008 Re: Re: Exterior naar interior mappen ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Sorry ik ben nog een beetje onzeker. Ik heb dus het volgende gedaan. 1. Start met |z-2|=1/ 2. Laat u = z-2. Dit geeft |u|=1 (verplaatst middelpunt cirkel naar centrum) Dit geeft |u|=1. 3. Laat v=1/u (mapt exterior van eenheids cirkel naar interior). Dit geeft |v|=1. 4. Laat g=v^2 (mapt interior van eenheids cirkel 2 keer naar het interior). Dit geeft |g|=1. 5. Laat h=g*pi (mapt interior van eenheids cirkel naar de cirkel met straal pi). Dit geeft |h|=Pi. 6. Laat j=h+i, Dit verplaatste het cntrum van de cirkel naar i. Dus de mapping w=f(z) die het exterior van |z-2|=1 precies twee keer naar het interior van |z-i|=pi mapt is: [1/(pi*z - 2)^2]+i Herman Herman Student universiteit - dinsdag 4 november 2008
Herman Student universiteit - dinsdag 4 november 2008
Ik volg je stappen maar waarom is de eerste bewerking die je op z uitvoert (namelijk vermenigvuldigen met Pi) niet de eerste stap die je beschrijft? cl dinsdag 4 november 2008
cl dinsdag 4 november 2008
©2001-2024 WisFaq