Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vereenvoudigen breuk

Hallo ik heb een vraag over het vereenvoudigen van een breuk. Gevraagd:

a(1-1/2a)
2- ---------
0,25

Ik heb veel dingen geprobeerd, maar kom niet met het correcte antwoord overeen.
- Eerst haakjes wegwerken:
 
a - 1/2
2- -------
0,25

- Noemer 1 krijgen = x4 boven en onder.
= 8 - 4a - 2 = 6-4a. Het correct is antwoord is 4(1-a)
Kan iemand mij helpen en zeggen waar ik een fout maak?
Alvast bedankt!

studen
Student universiteit - dinsdag 4 november 2008

Antwoord

Niels,
1/0,25=100/25=4,dus er staat 2-4(a-1/2).

kn
dinsdag 4 november 2008

©2001-2024 WisFaq