Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Verschil 1e graad en 2e graad functie?

Ik zie niet zo goed het verschil tussen de 1e graad en 2e graad functie. Verder hebben ze het in het boek over machtfunctie's. Gebruik ik machtfunctie's bij alle 2? Of haal ik nu alles door elkaar heen?

Emma
Leerling mbo - maandag 2 december 2002

Antwoord

Inderdaad , je haalt een paar dingen door elkaar.

Een eerstegraads functie heeft als algemene vorm:
f(x)=ax+b
Je ziet de hoogste macht van 'x' is 1. (x kan je schrijven als x1)

Een tweedegraads functie heeft als algemene vorm:
f(x)=ax2+bx+c
Je ziet de hoogste macht van 'x' is 2.

Een machtsfunctie heeft als algemene vorm:
f(x)=a·xb

Zie Soorten functies

WvR
maandag 2 december 2002

©2001-2024 WisFaq