Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Derdegraadsvergelijking

Hallo,

Ik kom niet uit deze limiet en ik vroeg me af of iemand mij hierbij kan helpen.

lim x3+x-2
x-1 x2-1
misschien dat het moeilijk te lezen is maar de teller is een derdegraadsvergelijking en de noemer een tweedegraads.
Ik denk zelf dat ik de teller en noemer moet ontbinden in factoren maar dat lukte niet zo goed.
Ik hoop dat iemand mij kan helpen.

Bedankt!
Lilianne

Lilian
Student universiteit - vrijdag 31 oktober 2008

Antwoord

Lilianne,
x3+x-2=(x-1)(x2+x+2),terwijl x2-1=(x+1)(x-1).Dus (x3+x-2)/(x2-1)=
(x2+x+2)/(x+1).Zo moet het wel lukken.

kn
vrijdag 31 oktober 2008

©2001-2024 WisFaq