\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 56951 Re: Repeterende delen Dus ik heb... x=99/100 10.x=99/100 10.x-x=99/100 9x=99/100 x=(99/100)/9 x= 11/10? Alvast bedankt Joey Overige TSO-BSO - donderdag 30 oktober 2008 Antwoord Nee, die 99/100 was niet goed, dat had je zelf al opgemerkt. x=0.9999... 10·x = 9.9999... aftrekken: 10·x - x = 9.9999... - 0.9999... = 9 Dus 9·x = 9 dus x = 1 Verrassend? groet, Anneke donderdag 30 oktober 2008 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Dus ik heb... x=99/100 10.x=99/100 10.x-x=99/100 9x=99/100 x=(99/100)/9 x= 11/10? Alvast bedankt Joey Overige TSO-BSO - donderdag 30 oktober 2008
Joey Overige TSO-BSO - donderdag 30 oktober 2008
Nee, die 99/100 was niet goed, dat had je zelf al opgemerkt. x=0.9999... 10·x = 9.9999... aftrekken: 10·x - x = 9.9999... - 0.9999... = 9 Dus 9·x = 9 dus x = 1 Verrassend? groet, Anneke donderdag 30 oktober 2008
Anneke donderdag 30 oktober 2008
©2001-2024 WisFaq