Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Loodrechte projectie

beste meneer/mevrouw

Ik zit met het volgende probleem:
De rechte l is gegeven dmv de parametervoorstelling
l:(-2,1,3)+l(1,2,-1)
We projecteren rechte l vanuit (4,0,-3) op het vlak x=0.
Het resultaat is een rechte. Ik moet nu een paramtervoostelling vinden van deze rechte. Kunt u mij helpen?

Alvast bedankt

met vriendelijke groet

Anne

Anne
Student universiteit - zaterdag 25 oktober 2008

Antwoord

Neem op de rechte gegeven twee punten, bijvoorbeeld (-2,1,3) en (0,5,1).
Dit laatste punt ligt overigens al in het projectievlak x = 0, dus...?
Stel nu parametervoorstellingen op van de lijnen door (4,0,-3) en elk van deze punten. Snijd beide lijnen met het vlak x = 0 waarmee twee projecties gevonden zijn.
De lijn door dit tweetal is de complete projectie.

MBL

MBL
zondag 26 oktober 2008

©2001-2024 WisFaq