Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 39970 

Re: De afgeleide van f(x)=(x²-5)/(2x-4)

Excuses, ik drukte te snel op de knopjes
Hoe komt u van (2x-4)2 tot 4(x-2)2

Alvast bedankt!

beelek
Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 23 oktober 2008

Antwoord

(2x-4)2=4x2-16x+16=4(x2-4x+4)=4(x-2)2, dus het klopt wel...

Anders: (2x-4)2=(2(x-2))2=22·(x-2)2 (Waarom ook weer?)

Dus (2x-4)2=4(x-2)2

WvR
donderdag 23 oktober 2008

©2001-2024 WisFaq