\require{AMSmath} Druk uit in a Hallo, Tijdens het oefenen van mijn wiskunde kwam ik niet uit de volgende vraag: Druk a uit in overige grootheden: u = a·p/m·(a-1)noemer+1/2·v2 Maar ik kom hier niet uit aangezien ik op a/a= 0 uitkomt als ik alles naar de andere kant haal. Kan iemand mij hiermee helpen. Mvg. Ramon. Ramon Student hbo - woensdag 22 oktober 2008 Antwoord Hallo We werken de noemers weg : 2.m.(a-1).u = 2.a.p + m.(a-1).v2 We brengen alles naar de linkerkant : 2.m.(a-1).u - 2.a.p - m.(a-1).v2 = 0 We werken de haakjes uit : 2.m.a.u -2.m.u - 2.a.p - m.a.v2 + m.v2 = 0 We zonderen a af en brengen de termen zonder a naar de rechterkant : (2.m.u - 2.p - m.v2).a = 2.m.u - m.v2 Dus a = (2.m.u - m.v2)/(2.m.u - 2.p - m.v2) LL donderdag 23 oktober 2008 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hallo, Tijdens het oefenen van mijn wiskunde kwam ik niet uit de volgende vraag: Druk a uit in overige grootheden: u = a·p/m·(a-1)noemer+1/2·v2 Maar ik kom hier niet uit aangezien ik op a/a= 0 uitkomt als ik alles naar de andere kant haal. Kan iemand mij hiermee helpen. Mvg. Ramon. Ramon Student hbo - woensdag 22 oktober 2008
Ramon Student hbo - woensdag 22 oktober 2008
Hallo We werken de noemers weg : 2.m.(a-1).u = 2.a.p + m.(a-1).v2 We brengen alles naar de linkerkant : 2.m.(a-1).u - 2.a.p - m.(a-1).v2 = 0 We werken de haakjes uit : 2.m.a.u -2.m.u - 2.a.p - m.a.v2 + m.v2 = 0 We zonderen a af en brengen de termen zonder a naar de rechterkant : (2.m.u - 2.p - m.v2).a = 2.m.u - m.v2 Dus a = (2.m.u - m.v2)/(2.m.u - 2.p - m.v2) LL donderdag 23 oktober 2008
LL donderdag 23 oktober 2008
©2001-2024 WisFaq