\require{AMSmath} GOniometrische getallen (formules) Gegeven is dat de volgende vormen zinvol zijn. Schrijf ze zo eenvoudig mogelijk. 1 1 ___________ + ___________ 1+sin2Alfa 1+csc2alfahoe moet ik dit oplossen? ... 2de graad ASO - woensdag 22 oktober 2008 Antwoord Hallo,Je weet dat csc(x) = 1/sin(x) dus csc2(x) = 1/sin2(x). Vereenvoudig dan 1+csc2(x) door om te schrijven naar sinus, op gelijke noemer te zetten en dan de gehele breuk te vereenvoudigen. Je kan de breuken nu eenvoudig optellen en vereenvoudigen.mvg,Tom td woensdag 22 oktober 2008 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Gegeven is dat de volgende vormen zinvol zijn. Schrijf ze zo eenvoudig mogelijk. 1 1 ___________ + ___________ 1+sin2Alfa 1+csc2alfahoe moet ik dit oplossen? ... 2de graad ASO - woensdag 22 oktober 2008
1 1 ___________ + ___________ 1+sin2Alfa 1+csc2alfa
... 2de graad ASO - woensdag 22 oktober 2008
Hallo,Je weet dat csc(x) = 1/sin(x) dus csc2(x) = 1/sin2(x). Vereenvoudig dan 1+csc2(x) door om te schrijven naar sinus, op gelijke noemer te zetten en dan de gehele breuk te vereenvoudigen. Je kan de breuken nu eenvoudig optellen en vereenvoudigen.mvg,Tom td woensdag 22 oktober 2008
td woensdag 22 oktober 2008
©2001-2024 WisFaq