Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 56800 

Re: Re: Re: Differentieren van gx

Hallo TOM,
Ik denk dat ik wat moe was zo laat op de avond !
y=3x2)^x
lny=ln(3x2)^x
lny=xln(3x2)
y'/y=1.ln(3x2)+(1/3x2).6x²
y'=y(ln(3x2)+2))
y'=(ln(3x2)^x)(ln(3x2)+2))
Sorry voor de overlast ...
Groeten en bedankt voor je zeer terechte tusssenkomsten!
Rik

Rik Le
Iets anders - zondag 19 oktober 2008

Antwoord

Beste Rik,

Helemaal juist, alleen vervang je op het einde (het venijn zit in de staart!) y opnieuw door ln(3x2)x waar dat gewoon (3x2)x moet zijn. Conclusie:

y' = (3x2)x(ln(3x2)+2))

mvg,
Tom

td
zondag 19 oktober 2008

©2001-2025 WisFaq