\require{AMSmath} Exponentiële vergelijking oplossen Hoe los ik op: 92x-3=27-x+3 Susann Student hbo - zaterdag 30 november 2002 Antwoord De clou van dit soort opgaven is meestal dat er een machtsverband bestaat tussen de grondtallen. In dit geval moet je opmerken dat 9 = 32 en 27 = 33 Het linkerlid is daarmee om te vormen tot 34x - 6 en het rechterlid tot 3-3x + 9 En nu kun je vast verder! MBL zaterdag 30 november 2002 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hoe los ik op: 92x-3=27-x+3 Susann Student hbo - zaterdag 30 november 2002
Susann Student hbo - zaterdag 30 november 2002
De clou van dit soort opgaven is meestal dat er een machtsverband bestaat tussen de grondtallen. In dit geval moet je opmerken dat 9 = 32 en 27 = 33 Het linkerlid is daarmee om te vormen tot 34x - 6 en het rechterlid tot 3-3x + 9 En nu kun je vast verder! MBL zaterdag 30 november 2002
MBL zaterdag 30 november 2002
©2001-2024 WisFaq