Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Doorsnede van twee verzamelingen

Beste,

Ik zoek een tegenvoorbeeld voor de bewering dat als twee deelverzamelingen van R een maximum hebben dan heeft de niet lege doorsnede van deze twee verzamelingen een maximum.

Mvg,
Marcel


Marcel
Docent - dinsdag 14 oktober 2008

Antwoord

A = {1 - 1/n | n0 } U {2}
B = {1 - 1/n | n0 } U {3}

maximum van A = 2
maximum van B = 3
maximum van doorsnede = geen (1 is wel de kleinste bovengrens)

cl
dinsdag 14 oktober 2008

©2001-2024 WisFaq