Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 56726 

Re: Omgeschreven cirkel, koorden en bogen

In een koordenvierhoek geldt: de som van twee overstaande hoeken is 180.
in de koordenvierhoek ASCB'geldt:hoek SAC + Hoek B'= 180
maar hoek B = hoek B' (ze genereren dezelfde boog AC)
Dus hoek SAC + hoek B = 180
op dezelfde manier is te bewijzen:hoek BSC =180°-hoek A' en vervolgens hoek BSC =180°- hoek A
Verder zie ik niet hoe ik hoek ASB uit kan drukken in hoek A en hoek B en hoe ik daarmee kan laten of S op de omgeschreven cirkel van driehoek ABC' ligt of niet.
Bij deze heb ik de hulp en feed back van het Wisfaq dringend nodig!!!!

Alvast bedankt

T.Bouk
Student hbo - dinsdag 14 oktober 2008

Antwoord

Eerst even een correctie: Je bedoelt waarschijnlijk hoek ASC+hoek B=180 graden.

Even een klein stapje verder:
Je hebt nu twee van de drie hoeken rond S uitgedrukt in hoek A, resp. hoek B.
Dan kun je de derde hoek bij S toch ook uitdrukken in hoek A en hoek B?
Tip: hoe groot zijn die drie hoeken samen?

hk
dinsdag 14 oktober 2008

 Re: Re: Omgeschreven cirkel, koorden en bogen 

©2001-2024 WisFaq