Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Wortels, formules, vermenigvuldigen, optellen en randpunten

Hallo, ik snap echt helemaal niets van wortels. Ik kan ze niet bij elkaar optellen. Ik kan ze wel vermenigvuldigen maar niet de moeilijke sommen zoals: (2Ö6)2=22x(Ö6)2=24 Ik kan echt helemaal NIKS VAN HET RANDPUNT! Kunnen jullie dit aan mij uitleggen? Ik ben er echt een ramp in. Ik er ook geen grafiek bij tekenen of tabel:( jullie zien dat ik jullie erg nodig heb
Groetjes Tannaz

tannaz
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - maandag 13 oktober 2008

Antwoord

Voor om het even welke getallen geldt dat het kwadraat van een produkt het produkt is van de kwadraten: (a.b)2 = (a.b).(a.b) = (a.a).(b.b) = a2.b2. Dat is ook wat in jouw som staat, alleen moet je nog weten dat worteltrekken en kwadrateren elkaars omgekeerde zijn: (Öa)2 = a, voor om het even welke a.

cl
maandag 13 oktober 2008

©2001-2024 WisFaq