\require{AMSmath} Getallenprobleem Bepaal 2 reële getallen waarvan de som 10 is en waarbij de som van het eerste getal en het kwadraat van van het tweede getal minimaal is. Senne 2de graad ASO - zondag 12 oktober 2008 Antwoord Als die twee getallen a en b zijn dan geldt:a+b=10a+b2 is minimaalZou je dan niet met a+b=10 die a in b uit kunnen drukken? Als je dat invult in de tweede uitdrukking dan kan je onderzoeken of a+b2 een minimum heeft. WvR zondag 12 oktober 2008 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Bepaal 2 reële getallen waarvan de som 10 is en waarbij de som van het eerste getal en het kwadraat van van het tweede getal minimaal is. Senne 2de graad ASO - zondag 12 oktober 2008
Senne 2de graad ASO - zondag 12 oktober 2008
Als die twee getallen a en b zijn dan geldt:a+b=10a+b2 is minimaalZou je dan niet met a+b=10 die a in b uit kunnen drukken? Als je dat invult in de tweede uitdrukking dan kan je onderzoeken of a+b2 een minimum heeft. WvR zondag 12 oktober 2008
WvR zondag 12 oktober 2008
©2001-2024 WisFaq