\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 56703 Re: Bewijs dat: cos(sin-1(x))sqrt(1-x2) ok dit snap ik wel omdat het gemakkelijk is want x/1 = x. Stel voor dat ik nu dit heb: sin(arctan(x)) dan neem ik tana=x/Ö(1-x2)... nu loop ik verder vast? Moet ik de lengte van de OAB aanpassen zodra ik iets met tan of cos te maken krijg?? Arie Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 9 oktober 2008 Antwoord Kies dan: OA=1, AB=x en dus OB=Ö(1+x2) Dan tan(a)=x/1=x, arctan(x)=a sin(arctan(x))=sin(a)=AB/OB=x/Ö(1+x2) Dus inderdaad een beetje handig spelen met wat je x en 1 noemt, dan de derde zijde berekenen en aflezen... hk donderdag 9 oktober 2008 Re: Re: Bewijs dat: cos(sin-1(x))sqrt(1-x2) ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
ok dit snap ik wel omdat het gemakkelijk is want x/1 = x. Stel voor dat ik nu dit heb: sin(arctan(x)) dan neem ik tana=x/Ö(1-x2)... nu loop ik verder vast? Moet ik de lengte van de OAB aanpassen zodra ik iets met tan of cos te maken krijg?? Arie Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 9 oktober 2008
Arie Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 9 oktober 2008
Kies dan: OA=1, AB=x en dus OB=Ö(1+x2) Dan tan(a)=x/1=x, arctan(x)=a sin(arctan(x))=sin(a)=AB/OB=x/Ö(1+x2) Dus inderdaad een beetje handig spelen met wat je x en 1 noemt, dan de derde zijde berekenen en aflezen... hk donderdag 9 oktober 2008
hk donderdag 9 oktober 2008
©2001-2025 WisFaq