Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Logaritmische vergelijking oplossen

M.b.v het grafische rekenmachine TI 83 moesten we de volgende vraag oplossen.
2Log(x+4)= -4x-2
We moesten de snijpunten bepalen.
Dat lukt.
Maar we hebben ook geprobeerd om dit ook proberen op te lossen zonder rekenmachine.
Maar hier lopen we tot een probleem.
2Log(x+4)= -4x-2
2-4x-2 = x+4
Maar hoe ik nu verder moet.
bedankt
cynthia

cynthi
Student hbo - zaterdag 30 november 2002

Antwoord

Zonder rekenmachine, of andere "benaderende" hulpmiddelen, lukt het (meestal) niet dergelijke vergelijkingen op te lossen.
Zou er bijvoorbeeld staan
2-4x+2 = x + 4
dan kan je "op het oog" wellicht wel x = 0 vinden.

dk
zaterdag 30 november 2002

©2001-2024 WisFaq