Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Integreren met complexe functie

Ik moet integreren van punt a (=2i) naar punt c (=2) via punt b (=-2) met de volgende functie:
òz/(z2+1)2dz
Hoe los ik dit probleem op?

Tom
Student universiteit - dinsdag 7 oktober 2008

Antwoord

Door in het complexe vlak een geparametriseerd pad voorop te stellen dat voldoet aan die eigenschappen en daarna de resulterende integralen te bepalen (in de gekozen, reele, parameter). Het rechte pad van b naar c kan je bijvoorbeeld voorstellen door z=t, met t=-2..2.

cl
dinsdag 7 oktober 2008

©2001-2024 WisFaq