\require{AMSmath} Populatie en differentiaalvergelijking Hallo!Ik had een probleem bij het oplossen van een differentiaalvergelijking-probleem.Het gaat over een populatie met als startwaarde 11000 en een afname van 0.03 percent per dag.Dit kan beschreven worden door de formule:N(t)=11000·e^(-0.11t), waarbij t in jaren wordt uitgedrukt.Ik begrijp echter niet hoe deze -0.11 wordt bekomen.|N'(t)=k·N(t) met N'(t)= 9997/10000|N(t)=b·e^(kt) met b = 11000Hieruit kan ik k echter niet afleiden...Kan iemand me aub helpen?Dank bij voorbaat! Brent 3de graad ASO - maandag 6 oktober 2008 Antwoord HalloDe groeifactor per dag is 9997/10000Hieruit kun je de jaarlijkse groeifactor berekenen en ken je dus de populatie na één jaar.In de vergelijking N(t) = 11000.ektstel je t=1 en N(1)=populatie na één jaar.Hieruit bereken je k. LL maandag 6 oktober 2008 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hallo!Ik had een probleem bij het oplossen van een differentiaalvergelijking-probleem.Het gaat over een populatie met als startwaarde 11000 en een afname van 0.03 percent per dag.Dit kan beschreven worden door de formule:N(t)=11000·e^(-0.11t), waarbij t in jaren wordt uitgedrukt.Ik begrijp echter niet hoe deze -0.11 wordt bekomen.|N'(t)=k·N(t) met N'(t)= 9997/10000|N(t)=b·e^(kt) met b = 11000Hieruit kan ik k echter niet afleiden...Kan iemand me aub helpen?Dank bij voorbaat! Brent 3de graad ASO - maandag 6 oktober 2008
Brent 3de graad ASO - maandag 6 oktober 2008
HalloDe groeifactor per dag is 9997/10000Hieruit kun je de jaarlijkse groeifactor berekenen en ken je dus de populatie na één jaar.In de vergelijking N(t) = 11000.ektstel je t=1 en N(1)=populatie na één jaar.Hieruit bereken je k. LL maandag 6 oktober 2008
LL maandag 6 oktober 2008
©2001-2024 WisFaq