Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Breuken

Heey, ik heb een vraagje... Ik ben bezig met breuken en nu maak ik een samenvatting.. Nu heb ik een vraag... Klopt dit...

(x-1)/(x+4)+ (x+4)/(x-1) = (x-1)/((x+4)(x-1)) + (x+4)/((x+4)(x-1)) = (x-1(x-1))/((x+4)(x-1)) + (x+4(x+4))/((x+4)(x-1)) = (¡1/42x¡1/2^2 - 4x + 18 )/((x+4)(x-1))

Bedankt, bart

Bart
Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 3 oktober 2008

Antwoord

Je bedoelt dat je (x-1)/(x-4)+(x+4)/(x-1) onder één noemer wilt zetten? Waar komt dat de rest vandaan? Met die ietjes!? Onder één noemer zetten gaat nog wel:

q56646img1.gif

En dan? Gelijk aan nul stellen en oplossen? Wat jij schrijft zou ik niet goed rekenen. Die '='-tekens zijn niet waar. Er ontbreken hier en daar haakjes. 't Is gewoon gelogen!

Wat is precies de bedoeling?

WvR
vrijdag 3 oktober 2008

©2001-2024 WisFaq