Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Exponentiele vergelijking

Ik zit met het volgende probleem:
22x+2+4x-1=17

Dit heb ik uitgeschreven tot:
4·22x+1/4·22x=17

stel a=2x
4a2+1/4a2=17

vermenigvuldig ik alles met 4
16a2+a2=68

17a2=68
a2=4
a=2

Ik kom dus op 2 uit terwijl het antwoord 1 geeft. Waar ga ik fout?

Bruce
Student universiteit - zondag 28 september 2008

Antwoord

Als je a=2x neemt en a=2 dan x=1.

Misschien moet je bij je oplossing ook nog vermelden waarom a=-2 geen oplossing is...

WvR
zondag 28 september 2008

©2001-2024 WisFaq