Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Associatief

Dag Wisfaq-team,
Kan U mij eens uitleggen wat het begrip associatief wil zeggen. Desnoods met een voorbeeld?
Vriendelijke groeten,
Dries

Dries
1ste graad ASO-TSO-BSO - vrijdag 26 september 2008

Antwoord

Dries,

Associativiteit betekent dat binnen een operatie waarin twee of meer operatoren achter elkaar voorkomen, de volgorde van het uitvoeren van de operatie niet uitmaakt.

Met andere woorden: Je kan de haakjes in een expressie verplaatsen zonder dat dit de uitkomst van de expressie verandert.

Een voorbeeld van een expressie die associatief is is optellen:
(2 + 3) + 4 = 9
2 + (3 + 4) = 9

Een voorbeeld van een expressie die niet associatief is is aftrekken:
5 - (2 - 1) = 4
(5 - 2) - 1 = 2

Is het zo duidelijk?

Mvg
David

DvdB
vrijdag 26 september 2008

©2001-2024 WisFaq