Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Logaritmes uitwerken in sommen

Hee Hee!

Ik heb een vraag over deze som, die als volgt is:
gebruik de eigenschaooen van de logaritmes om de volgende uitdrukkingen uit te werken in sommen en verschillen van simpeler logaritmes

ln ( x2 sin3x )/ (Ö x2+1 )

Tes
Student universiteit - dinsdag 23 september 2008

Antwoord

Tes,
Gebruik de eigenschappen van logaritmen,staat er. Als je die niet kent heeft het geven van een uitwerking weinig zin. Welke eigenschappen heb je hier nodig? log(ab)=loga+logb; loga/b=loga-logb en logan=nloga. Hiermee lukt het wel.

kn
dinsdag 23 september 2008

©2001-2024 WisFaq