\require{AMSmath} Extremum van goniometrische vergelijking ik zoek de extrema van f(x) = 1 / (1 - 2cos x).Als ik de afgeleide bereken, kom ik f'(x) = (-2 sin x) / (1 - 2cos x)2 uit. Wat ik nu moet doen weet ik niet.Kunt u me helpen? siemon 3de graad ASO - zondag 21 september 2008 Antwoord Voor mogelijke kandidaten zal de afgeleide nul moeten zijn. Voorwaarde is dan wel dat het teken van de afgeleide wisselt. Dus los maar 's op:f'(x)=0Tekenverloop van de afgeleide maken... Zou dat lukken? WvR zondag 21 september 2008 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
ik zoek de extrema van f(x) = 1 / (1 - 2cos x).Als ik de afgeleide bereken, kom ik f'(x) = (-2 sin x) / (1 - 2cos x)2 uit. Wat ik nu moet doen weet ik niet.Kunt u me helpen? siemon 3de graad ASO - zondag 21 september 2008
siemon 3de graad ASO - zondag 21 september 2008
Voor mogelijke kandidaten zal de afgeleide nul moeten zijn. Voorwaarde is dan wel dat het teken van de afgeleide wisselt. Dus los maar 's op:f'(x)=0Tekenverloop van de afgeleide maken... Zou dat lukken? WvR zondag 21 september 2008
WvR zondag 21 september 2008
©2001-2024 WisFaq