Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Impliciet differentieren

Hallo,

Op dit moment zijn wij bezig met impliciet differentieren. Het gaat vrij redelijk, maar ik kwam twee opgaven tegen waar ik niet uit kwam.
1. 1/x + 1/y = 1
Hierbij snap ik niet goed hoe ik om moet gaan met -1 wat betreft y'.
2. ex/y = x - y
Hierbij snap ik niet hoe ze aan het antwoord komen. In het antwoord komt namelijk zowel boven als onder de deelstreep ex/y voor.

Groeten

Daniel
Student universiteit - vrijdag 19 september 2008

Antwoord

Daniel,
1. -1/x2-y'/y2=0,dus y'=-y2/x2.
2.e^x/y(1/y-xy'/y2)=1-y'.Hieruit volgt:y'=(y2-ye^x/y)/(y2-xe^x/y).

kn
vrijdag 19 september 2008

©2001-2024 WisFaq