Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Kansverdeling van g(X) voor discrete X

beste wisfaq,

ik heb de volgende opgave:
stochast X met waarden 80, 90, 100, 110, 120, allen met kans 0,2
gevr.: wat is de kansverdeling van Y=|X-100|?

de kansverdeling voor Y moeten in ieder geval 0 (denk ik...)

dus 120-100=20
110-100= 10
100-100=0
90-100= kan niet
80-100= kan niet

De bijbehorende kansen:
P(Y=0)=P(X=100)=0,2
P(Y=10)= P(X=90)+P(X=110)=0,4

waarom wordt hier P(X=90)opgeteld bij P(X=110) of anders gezegd: hoe weet ik welke P(X=...) ik moet kiezen?

alvast bedankt.

mvg,

Carlos

carlos
Student universiteit - donderdag 18 september 2008

Antwoord

In Y=|X-100| staan absoluutstrepen...

Voor X=90 krijg je Y=|90-100|=10
Voor X=80 krijg je Y=|80-100|=20

P(Y=10) zou dan gelijk moeten zijn aan 0,4.

Dus kan best...

WvR
donderdag 18 september 2008

©2001-2024 WisFaq