\require{AMSmath} Exponentiele vergelijking Ik moet een vergelijking oplossen waar ik een beetje mee vast loop:3x+3=2160+3x-1De volgende stap die ik gedaan heb is:3x·33=2160+3x3-1Hierna heb ik gezegd y=3x en alles vermenigvuldigd met y:y2·27=2160+y2Hierna kan ik de vergelijking nog gelijkstellen aan 0, maar echt verder kom ik daar niet mee om tot het antwoord x=4 te komen. Doe ik hier iets fout? Broes Student universiteit - woensdag 17 september 2008 Antwoord Wel aan, ergens wel een goed plan. Alleen als je y=3x neemt dan krijg je deze vergelijking:y·27=2160+y/3Als je die vergelijking oplost dan krijg je y=81. 3x=81. x=4. Opgelost.Je was dus eigenlijk heel goed op weg. Hopelijk is nu alles duidelijk. Anders hoor ik 't wel weer... WvR donderdag 18 september 2008 Re: Exponentiele vergelijking ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik moet een vergelijking oplossen waar ik een beetje mee vast loop:3x+3=2160+3x-1De volgende stap die ik gedaan heb is:3x·33=2160+3x3-1Hierna heb ik gezegd y=3x en alles vermenigvuldigd met y:y2·27=2160+y2Hierna kan ik de vergelijking nog gelijkstellen aan 0, maar echt verder kom ik daar niet mee om tot het antwoord x=4 te komen. Doe ik hier iets fout? Broes Student universiteit - woensdag 17 september 2008
Broes Student universiteit - woensdag 17 september 2008
Wel aan, ergens wel een goed plan. Alleen als je y=3x neemt dan krijg je deze vergelijking:y·27=2160+y/3Als je die vergelijking oplost dan krijg je y=81. 3x=81. x=4. Opgelost.Je was dus eigenlijk heel goed op weg. Hopelijk is nu alles duidelijk. Anders hoor ik 't wel weer... WvR donderdag 18 september 2008
WvR donderdag 18 september 2008
©2001-2024 WisFaq