Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 56507 

Re: Moeilijke intergraal

Mijn excuses, het is inderdaad een kwadraat. Ik heb het verkeerd overgetypt

Wisfan
Student universiteit - woensdag 17 september 2008

Antwoord

Ha oke, in dat geval: geef de uitdrukking onder de wortel een nieuwe naam, dat is meestal wel een goed idee. Dus t=u2-5. Dan staat er nog 14u3du, wat je nog naar t moet omzetten. Aangezien dt=2udu, heb je nog 7u2dt staan. En u2=t+5, zodat je volledige integraal wordt:

7òÖ(t)(t+5)dt

Als je dan die Öt schrijft als t^(1/2) zal je hem wel kunnen oplossen veronderstel ik...

Groeten,
Christophe.

Christophe
woensdag 17 september 2008

©2001-2024 WisFaq