\require{AMSmath} L`hospital Kan iemand me helpen met deze oefening aub? Dient opgelost te worden met regel van l'hospital. Lim [(sinx-sina)tan ($\pi$x/2a] x$\to$a Alvast bedankt! Jean-C 3de graad ASO - dinsdag 16 september 2008 Antwoord Hallo Schrijf tan ($\pi$x/2a) als sin($\pi$x/2a)/cos($\pi$x/2a) Schrijf de functie nu als (sinx-sina)/cos($\pi$x/2a) . sin($\pi$x/2a) Voor de factor sin($\pi$x/2a) is er geen probleem. De limiet van de breuk (sinx-sina)/cos($\pi$x/2a) geeft het geval 0/0 Pas hierop nu de regel van de l'Hopital toe. Je bekomt dan : -2acosa/$\pi$ LL dinsdag 16 september 2008 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Kan iemand me helpen met deze oefening aub? Dient opgelost te worden met regel van l'hospital. Lim [(sinx-sina)tan ($\pi$x/2a] x$\to$a Alvast bedankt! Jean-C 3de graad ASO - dinsdag 16 september 2008
Jean-C 3de graad ASO - dinsdag 16 september 2008
Hallo Schrijf tan ($\pi$x/2a) als sin($\pi$x/2a)/cos($\pi$x/2a) Schrijf de functie nu als (sinx-sina)/cos($\pi$x/2a) . sin($\pi$x/2a) Voor de factor sin($\pi$x/2a) is er geen probleem. De limiet van de breuk (sinx-sina)/cos($\pi$x/2a) geeft het geval 0/0 Pas hierop nu de regel van de l'Hopital toe. Je bekomt dan : -2acosa/$\pi$ LL dinsdag 16 september 2008
LL dinsdag 16 september 2008
©2001-2024 WisFaq