\require{AMSmath} Delen met rest Dit is de vraag: Stel a en b zijn positieve gehele getallen. Deel je a en b door 26, dan levert dat rest 13 en 2, respectievelijk. Wat is de rest van a·b(a maal b dus, a x b) na deling door 26? Ik begrijp dan dat: a/26= x+13 en b/26= y+2 waarbij x en y de quotiënten zijn. Dan krijg je a.b -- 26.x+13.(26.y+2) Maar hoe ga ik dan verder? Dat begrijp ik niet. B.v.d. Huig huig Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 15 september 2008 Antwoord Huig, Je bent op de goede weg:(26x+13)(26y+2)=262xy+52x+13·26y+26. Conclusie:ab is deelbaar door 26. kn maandag 15 september 2008 Re: Delen met rest ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Dit is de vraag: Stel a en b zijn positieve gehele getallen. Deel je a en b door 26, dan levert dat rest 13 en 2, respectievelijk. Wat is de rest van a·b(a maal b dus, a x b) na deling door 26? Ik begrijp dan dat: a/26= x+13 en b/26= y+2 waarbij x en y de quotiënten zijn. Dan krijg je a.b -- 26.x+13.(26.y+2) Maar hoe ga ik dan verder? Dat begrijp ik niet. B.v.d. Huig huig Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 15 september 2008
huig Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 15 september 2008
Huig, Je bent op de goede weg:(26x+13)(26y+2)=262xy+52x+13·26y+26. Conclusie:ab is deelbaar door 26. kn maandag 15 september 2008
kn maandag 15 september 2008
©2001-2024 WisFaq