Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Over procenten

Ik heb een vraag over wiskunde en economie. Aan voedingsmiddelen geeft het gezin Pronk slechts 11.3% van het netto-inkomen uit. Bereken het bedrag dat zij per jaar aan deze uitgavenpost besteden?

Tamara
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - zaterdag 13 september 2008

Antwoord

Ik denk dat het wel afhangt hoe groot dat netto-inkomen van het gezin Pronk dan is! Als dat bijvoorbeeld 34.000 euro is dan zouden ze 11.3% van 34.000 aan voedingsmiddelen besteden:

11.3% van 34.000 = 0,113×34.000 = 3842 euro.

Procent betekent immers 'per honderd', dus 11.3/100=0.113

'k Vind dat zelf nogal handig...

Zie ook Hoe bereken je 12% van 58?

WvR
zaterdag 13 september 2008

©2001-2024 WisFaq