Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

De verdelingsfunctie van een stochastische variabele herkennen

Beste wisfaq,
twee dobbelstenen worden n aantal keren geworpen
Z= het aantal keren dat 6 schijnt in twee onafhankelijke worpen van een dobbelsteen.
gevraagd wordt de kansverdeling te beschrijven van Z door zowel de kansmassafunctie als de verdelingsfunctie te geven.
verder wordt gevraagd naar het type verdeling van Z en de parameters ervan

de kansmassafunctie:
p(0)=25/36
p(1)=10/36
p(2)=1/36

verdelingsfunctie
F(a)=
0 voor a0
25/36 voor 0a1
35/36 voor 1a2
1 voor a2

hoe kan ik hieruit opmaken dat het om een binomiale verdeling gaat (dacht dat de grafiek van de kansmassafunctie een golf zou moeten zijn..?)
en hoe bepaal men dan bin(2, 1/6)

alvast bedankt voor de genomen moeite.

mvg,

Carlos

carlos
Student universiteit - vrijdag 12 september 2008

Antwoord

Carlos,
De vraag is niet geheel duidelijk.Je spreekt over n worpen met 2 dobbelstenen ,terwijl Z alleen betrekking heeft op 2 worpen met 1 dobbelsteen e geen relatie heeft met n.Enige preciese formulering is wel nodig.

kn
zondag 14 september 2008

©2001-2024 WisFaq