Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Hoe bekom je met 1, 5, 6 en 7 aan 21?

Hoe bekom 21 door de getallen 1, 5, 6 en 7 te vermenigvuldigen, op te tellen, af te trekken of te delen. Let op, de cijfers mogen maar één keer gebruiktworden. ×+-/ mogen zoveel keer gebruikt worden als men wil..

Daan F
3de graad ASO - donderdag 28 november 2002

Antwoord

Hoi,

Niet zo eenvoudig...
21=3.7=6/2.7=6/(2/7)=6/(1-5/7)

Groetjes,
Johan

andros
vrijdag 29 november 2002

©2001-2024 WisFaq