Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 46215 

Re: Re: Een cirkelvergelijking opstellen aan een raaklijn

Even 2 vragen:

De eerste oplossing geeft een formule waarmee r kan worden berekend, namelijk d=/Ap+Bq+c/*1/Ö(A2+B2). Sorry, maar ik ben niet echt bekend met deze notatie. Het lijkt me dat / voor delen staat, maar wat betekent de Ö in deze formule?

Als ik in de derde oplossing y=(4/3)x invul, krijg ik de vergelijking 25/9x2-48/9x+4=r2. Hoe los ik deze nu precies op?

Bvd

Jeroen
Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 11 september 2008

Antwoord

Jeroen,
In woorden: Als P=(p,q)een punt is en Ax+By+C=0 is de vergelijking van een lijn dan is de afstand van P tot de lijn gelijk aan de absolute waarde van Ap+Bq+C,gedeeld door de wortel uit A2+B2.In het voorbeeld is P=(0,2)en
4x-3y=0 de lijn,zodat de afstand is 6/5=1,2.Zo duidelijk?

kn
vrijdag 12 september 2008

©2001-2024 WisFaq