Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 56442 

Re: P(B|AUB) som

ja, ik had min of meer dezelfde redenering gebruikt, maar kwam uit op BÇ(AUB)=2B. omdat ik dan 2xB 'aangewezen' had.

toch nog even voor de volledigheid:
BÇ(AUB)=B
BÇ(AÇB)=AÇB
BU(AUB)=AÇB
BU(AÇB)=B

is dit juist?

mvg,

Carlos

carlos
Student universiteit - donderdag 11 september 2008

Antwoord

dag Carlos,

De eerste twee en de laatste zijn juist, maar de derde niet.
Een verzameling kan nooit kleiner worden als je hem verenigt met een andere!
Als je B verenigt met de vereniging van A en B, dan is het resultaat gewoon weer die vereniging van A met B.
groet,

Anneke
donderdag 11 september 2008

©2001-2024 WisFaq