\require{AMSmath} Straal van onbekende cirkel Ik moet de straal berekenen van een cirkel waar ik maar een klein stukje van ken.Hier een plaatje van de gegevens die ik heb:Ik ken dus a en b, maar ik moet de straal berekenen.Weet iemand hier hoe dat moet?alvast bedankt xyron Iets anders - dinsdag 9 september 2008 Antwoord Even een tekening:In $\Delta$MPQ geldt de stelling van Pythagoras. Dit geeft:$\left( {\frac{1}{2}a} \right)^{2} + \left( {r - b} \right)^{2} = r^{2}$Los r op uit deze vergelijking en dan ben je er. WvR dinsdag 9 september 2008 Re: Straal van onbekende cirkel ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik moet de straal berekenen van een cirkel waar ik maar een klein stukje van ken.Hier een plaatje van de gegevens die ik heb:Ik ken dus a en b, maar ik moet de straal berekenen.Weet iemand hier hoe dat moet?alvast bedankt xyron Iets anders - dinsdag 9 september 2008
xyron Iets anders - dinsdag 9 september 2008
Even een tekening:In $\Delta$MPQ geldt de stelling van Pythagoras. Dit geeft:$\left( {\frac{1}{2}a} \right)^{2} + \left( {r - b} \right)^{2} = r^{2}$Los r op uit deze vergelijking en dan ben je er. WvR dinsdag 9 september 2008
WvR dinsdag 9 september 2008
©2001-2024 WisFaq